Om oss

Cornelis mekaniska är ett gediget verkstadsföretag med lång erfarenhet inom branschen. Vi bygger vår verksamhet på engagemang, flexibilitet och korta ledtider.

Företaget startades 1980 av familjen Van Oeveren i en liten verkstad på 400 kvm i Tibro. Den främsta inriktningen för verkstaden var då att serva och reparera maskiner och maskindelar inom möbel- och träindustrin i närområdet.

I januari 1990 tog sonen i familjen, Cornelis Van Oeveren, över verksamheten. Han hade då en färsk CNC-utbildning i bagaget och tog på sig arbetet med stort engagemang och ansvar. Arbetet rullade på och efter några år började verkstaden även utföra mindre arbeten till aktörer inom vattenkraft.

1995 byttes den lilla lokalen ut mot en större verkstad för att möjliggöra större arbeten inom vattenkraft. Många kunder efterfrågade tyngre jobb, vilket också ledde till att verkstaden fick köpa in större maskiner för att kunna erbjuda större renoveringar och nytillverkning för småskalig vattenkraft runtom i Sverige.

Vi ska alltid jobba för att skapa den bästa lösningen anpassat efter kundens behov.

  • Arbete.jpg
  • egypten_eda_082.jpg
  • Abild10.jpg

Idag består företaget av totalt fem anställda som tillsammans bildar ett litet, flexibelt team. Verkstaden jobbar alltid för att lösa kundernas problem, oavsett om det handlar om att renovera en midja till en skogsmaskin eller tillverka en ny vattenturbin.

Vårt mål framåt är att expandera och ersätta befintliga maskiner för att kunna arbeta med ännu större delar. Det kommer ge oss möjlighet att bredda kundgruppen och erbjuda fler aktörer våra kompletta lösningar.

För oss är utvecklingen av Sveriges industri och vattenkraft viktigt. Cornelis mekaniska ska vara den naturliga samarbetspartnern inom vattenkraft och mekanisk legotillverkning i Västsverige. Vi ska alltid jobba för att skapa den bästa lösningen anpassat efter kundens behov. Genom hög kvalitetsmedvetenhet, kompetens och engagemang i våra kunder ska vår verksamhet generera maximal kundnöjdhet, oavsett vilket projekt vi åtar oss.